Deel onze post hier!

This is my life…. toch?!

Nee, dit liedje is niet van Aretha Franklin, dat weet ik ook wel voordat ik me bezig ga houden met nieuws dat iedereen toch al bezighoudt 😉 maar wel van die andere grote dame, Shirley Bassey. Waarom moet ik daar nu aan denken terwijl ik ‘go with the flow’?

Luxeprobleem

Voor degenen die vaker mijn blogs lezen, is het misschien opgevallen dat ik al een tijdje (ahum) niet heb geblogd op deze pagina. Ik heb er gewoonweg de tijd niet voor genomen. Tuurlijk ik was, net als velen met mij, ‘bezet’ met allerlei opdrachten en dus alles behalve mezelf. Ik was vooral bezig om alles te doen wat er van mij werd gevraagd, punt. Stilstaan bij of het bij mij past, of ik het echt wel leuk vind, of ik het wel kan, dat deed ik allemaal niet. Een luxeprobleem dus.

Nog meer luxeproblemen

Dan komt de vakantieperiode eraan, gesprekken met mijn gezin over wat gaan we doen, waar naar toe, wanneer (altijd weer een puzzel voor een samengesteld gezin ;-), zelfs daar werd ik, gezien de afgelopen hectische periode, onrustig van. Deels gedwongen door een geblesseerde zoon kwam het erop neer dat we thuis zijn gebleven en guess what? Ik vond het heeeeerlijk! Uiteraard hielp het fantastische weer hieraan mee maar het feit dat ik niet wist wat de dag ging brengen, top!. Tijd om te lummelen, tijd om te lezen, spelletjes te doen, na te denken en tijd om echt van gedachten te wisselen met manlief over wat ons bezighoudt.

In the flow.. or not?

Alles wat aan mij voorbijkwam gedurende mijn lummeltijd, daarover adviseer ik aan mijn klanten tijdens o.a. mijn pas-de-deux coaching sessies. Jij bepaalt, jij staat aan het roer van je loopbaan/leven en toch is het mij de afgelopen periode ook gelukt om in de valkuil te trappen. Ik ga mee met de flow en dat is een tijdje fijn en opeens bevind je je in een stramien waarvan je niet weet of die echt wel bij je past. Kortom, je staat niet meer aan het roer van je eigen leven. Wat doe je dan? In mijn geval is dat ‘terug naar mijn basis’. Waarom ben ik ooit als ondernemer gestart? Los van het feit dat ik 12 jaar geleden dacht… ‘wat mijn man kan als ondernemer, kan ik ook en misschien nog wel beter’, maar dat terzijde :-).

Levenservaring, je zal het maar hebben!

Wat wil ik als ondernemer inzetten? Wat heb ik te brengen? Mijn (levens)ervaring dus! In de afgelopen weken, juist in mijn lummeltijd, is er meer beweging om mij heen. Ik heb ruimte gekregen in mijn hoofd en opeens ploppen daar via mijn dierbare netwerk weer een aantal toffe organisaties op die graag met mij in contact willen komen. Wat ik vooral ook fijn vind is dat ze expliciet benoemen dat ze mij als persoon graag willen om hun inzichten te geven, verder te helpen, positie willen bepalen. Ik zie en leer veel in alle organisaties waar ik kom en die ervaringen wil ik met jullie blijven delen want zo kan je samen verder groeien. Dat is wat ik leuk vind, waar ik goed in ben, dat is mijn houvast in mijn leven!

Zo, een lange introductie op waarom ik de hele tijd dat liedje in mijn hoofd heb en ik meld me snel weer 🙂

2 replies added

  1. Claire 26 augustus 2018

    Mooie blog zus!!

  2. Chantal 26 augustus 2018

    Dank je wel sis!:-)

Leave your comment