Deel onze post hier!

Startpositie

Startpositie

Toen ik besloot om al mijn kennis, ervaring en kunde te bundelen in mijn bedrijf, wilde ik (gestructureerd als ik ben) dit wel in partjes kunnen verdelen om het overzicht te kunnen behouden. Daar houd ik zelf van en ik ben er inmiddels ook wel achter dat er veel professionals zijn die hier van houden. Dat is voor mij dus geen probleem… een stappenplan om te starten maar dat moet dan wel te maken hebben met mijn passie… dans!

Het klassieke model

Grotendeels opgegroeid op het Conservatorium kon ik niet anders starten met dansen dan vanuit posities met de 5 ballet posities en de basispositie. Voor mij heel vanzelfsprekend maar voor anderen niet. Zo kwam ik daar laatst achter tijdens een congres waar ik mocht spreken voor de Woman in Financial Services. Daar sprak ik o.a. over de posities in business en het persoonlijk leiderschap. Met de foto van een jonge ballerina (ja, deze foto als trotse danseres) vertelde ik dat ik als professional vanuit 6 posities wilde starten. Door tijdgebrek kon ik niet uitgebreid mijn verhaal doen. Fijn dat ik dat hier alsnog kan doen.

Elke positie staat voor mij een andere start. Vanuit de 1e positie is je vervolgpas een andere dan vanuit de 5e positie. Probeer maar eens een pirouette te maken vanuit de 1e positie. Dat lijkt met me niet eenvoudig en leidt dan ook niet tot vloeiende bewegingen. Je (professionele leven) bestaat ook altijd uit beweging toch?

Klaar voor de start

Dus… elke beweging die je maakt gedurende je (professionele) leven, begint vanuit een positie. De kracht is om die positie te gebruiken die past bij de beweging die je op dat moment wilt gaan maken. Bewegingen die soms omhoog en soms omlaag kunnen gaan maar altijd vanuit kracht en balans. Dat is nu waar ik me als Held Coach mee bezig mag houden. Dat is pas echt een te gekke uitgangspositie 🙂

Leave your comment