Deel onze post hier!

Kwetsbaar opstellen

Kwetsbaar opstellen

‘Wie, ik? Tuurlijk dat doe ik ook regelmatig’, aldus ondergetekende. Daar heb ik het regelmatig over in mijn coaching gesprekken, trainingen en spreekopdrachten. Je zou kunnen zeggen dat het kwetsbaar opstellen ‘erbij hoort’ en dus vanzelfsprekend is totdat ik onlangs heb ervaren dat dit in sommige gevallen, toch echt heel spannend kan zijn…

Perfectie

Ik ben redelijk gestructureerd en heb zaken goed op orde (meestal dan hè). Op papier en vanaf foto’s ziet het er voor Helden Op Hakken allemaal prima uit. Echter, ook ik wil wel mee met de huidige tijd (ahum) en dus vond ik dat er ook een professionele promo video moest komen voor mijn bedrijf. Ik weet namelijk dat het toch fijn en goed is als je iemand ziet/hoort praten en bewegen voordat je er kennis mee gaat maken c.q. zaken mee wilt gaan doen. De perfectionist in mij gaat dat dan natuurlijk niet zelf doen maar huurt daar een professioneel bedrijf voor, in dit geval In2Pics (tip van de week mensen, gaat dat zien!).

Beelddenker

In mijn hoofd speelt zich dan een mooi scenario af en weet ik grotendeels al wat ik wil delen met het publiek. Dat gaat allemaal prima tijdens de draaidagen maar dan… krijg ik de eerst grove beelden opgestuurd om te kijken wat ik ervan vind… Oei! ‘Wat beweeg ik veel terwijl ik spreek, waarom sta ik bijna niet stil? Die jurk zat in mijn hoofd toch anders dan ik dacht maar ook… jeetje waar komen deze bijzondere teksten vandaan?’ Ik voel en hoor de passie in mijn stem terug als ik kijk naar de beelden. De interviews zijn ook echt spontaan opgenomen dat zie ik dan ook terug. Als ik dat van te voren helemaal uitgedacht had, was het niet zo authentiek in beeld gekomen, that’s for sure.

Tadaa!

Na een aantal perfectie rondes komt dan toch dat bijzondere moment… Ik ga mijn video ‘live’ zetten. Met veel trots heb ik deze op de diverse SoMe kanalen gezet maar oh oh oh wat vond ik dat spannend. Daarbij voelde ik pas wat het ook kan betekenen om je kwetsbaar op te stellen. Er zijn vast mensen die de video niets vinden of die het maar raar vinden (slik) maar ik kreeg toch voornamelijk leuke en goede reacties. Het grappige is dat ik met name ook hoorde dat het ‘echt Chantal is’. Hoe grappig… zo kijk ik dus niet naar mezelf.

Vol passie en kracht

Het compliment dat me het meeste is bij gebleven is dat de kijkers vonden dat de passie en kracht van het scherm af spatte. Hoe fijn is dat? Ik heb in eerder blog aangegeven dat ik het liefst werk met mensen die vanuit hun passie en kracht hun professie uitvoeren. Nu begrijp ik het nog beter… deze mensen staan het meest dichtbij mij. Ik weet hoe het voelt om te mogen werken vanuit passie en kracht ben in staat dit nog beter over te brengen hoe je dit doet. Hoe mooi is het dan toch dat het mij wederom leert, dat kwetsbaar opstellen je echt kan helpen!

That’s a wrap en daar ga ik eerst maar eens van genieten 🙂

1 reply added

  1. Margriet 25 augustus 2017

    Wat een mooi onderwerp ; het lijkt zo logisch… maar wie durft? Jij dus; well done!

Leave your comment