Deel onze post hier!

Hoe moeilijk kan het zijn?Hoe moeilijk kan het zijn1

Tja, hoe moeilijk kan het zijn? Een uitspraak van menig man als er gesolliciteerd wordt naar een nieuwe opdracht, baan of kluswerk thuis. Daar kunnen wij als vrouwen nog wat van leren.

De laatste tijd heb ik meerdere vrouwen gesproken die dit herkennen. Oh wat vinden we er toch wat van dat die mannen al die toffe banen innemen maar ja…. Daar zie ik toch echt nog wel een leermomentje voor ons vrouwen.

Zelfvertrouwen

Wat maakt toch dat we altijd alles eerst helemaal moeten beheersen voordat we de stap nemen om tot uitvoering te komen? Het feit dat je al in beweging komt, maakt je voor mij al een held! Je hoeft ook niet altijd alles meteen perfect te kunnen maar je kan wel je best doen om naar je beste kunnen, te presteren.

Van choreografie naar dans

Kijk eens naar de danswereld. Je bent danser(es) maar je beheerst niet meteen elke dans die een choreograaf aan je voorlegt. Je wordt gekozen op basis van het feit dat men denkt dat je het ‘in je hebt’ en wordt begeleid om te komen tot de beste versie van jezelf. Dat gebeurt letterlijk met vallen en opstaan. Je start met de passen, eerst nog zonder muziek. Later komt de muziek erbij en ga je dansen op de schoenen die horen bij deze voorstelling. Voila… dus ook in deze wereld staat de productie echt niet in 1 dag.

De hoge lat

Oefenen is een prima manier om jezelf iets nieuws aan te leren. Neem dus je tijd en leg die lat niet zo hoog voor jezelf. Iedereen maakt fouten en mag ook fouten maken maar jij niet? Wat een onzin. Let wel… ook ik herken dit maar al te goed hoor. Jeetje wat heb ik gebaald (understatement) toen ik de deuren van mijn bedrijf moest sluiten want ik had toch op z’n minst een beursgenoteerde onderneming moeten hebben voor mijn 45e? Nu pas kan ik hierop terugkijken als een ervaring waar ik verschrikkelijk veel van heb geleerd en ook hardop durf te zeggen dat ik kennis van zaken heb.

Neem van mij aan dat er in de praktijk ook echt nog wel wat ‘mis’ gaat bij de mannen. Die lijken er alleen wat minder last van te hebben dan de gemiddelde vrouw. Van fouten leren we toch? Waarom leggen we die lat dan toch zo hoog voor onszelf? Ooit zijn we er zelf mee gestart en de enigen die de verandering kunnen brengen, zijn wij zelf dus wees mijn held en zorg voor een positieve beweging op die markt!

Roeptoeteren

Maar… ‘hoe doe je dat dan?’, werd mij onlangs gevraagd tijdens een presentatie. Wat mij betreft gaan we wat meer ‘roeptoeteren’. Denk niet dat anderen wel zien dat je hard werkt en dus die promotie verdient… Dat ga je vooral vertellen aan iedereen die het maar wil horen (en dan vooral aan die mannen natuurlijk) want praten…dat doen wij vrouwen toch graag dus hoe moeilijk kan het dan zijn? 😉

 

2 replies added

  1. Freekje 7 juli 2016

    Ik denk dat vrouwen te bescheiden zijn om te roeptoeteren…. Daar zit voor een groot deel ons manco Voelen ons al snel overruled door het harde geschreeuw van mannen.

  2. Chantal 7 juli 2016

    Dank voor je reactie Freekje.. dat bescheidene dat herken ik dus wel vandaar mijn oproep om het vooral wel te doen!

Leave your comment