Deel onze post hier!

Houd je focus!
focus-blog

Herken je dat? Dat je snel enthousiast bent en ‘ja’ zegt voordat je er erg in hebt? Zeker in de woelige tijden waarin ik me het afgelopen jaar heb bewogen. Ik heb me eerst een tijd afgevraagd hoe ik mijn pad zou vervolgen na het sluiten van de deuren van ons bedrijf. Daarna kwamen er allerlei zaken op mijn pad die me ‘wel leuk leken’ en voordat je het door hebt, ben je met van alles en nog wat bezig. Mijn belangrijkste doel was om weer te voelen dat ik van waarde kon zijn voor ‘de wereld’ en ja… het zou ook fijn zijn als ik daar wat geld mee kon verdienen natuurlijk.

 

Vertrouwen in jezelf

Ergens diep vanbinnen wist ik al dat er een tijd zou komen dat er van alles tegelijk zou gebeuren. Echt fijn dat dat vertrouwen er is, alleen wat duurde die periode laaaang! En nu… zit ik er middenin. Mijn pad vervolgen was uiteindelijk niet super ingewikkeld. Immers, ik heb nu ruim 10 jaar ervaring als ondernemer en word regelmatig bevraagd door deze en gene om met hen mee te denken, te luisteren, te sparren… en dat doe ik graag. Dus het bundelen van mijn ervaring en op zoek gaan naar manieren om mijn ervaring te kunnen delen, dat lukt zeker wel. Maar er zijn natuurlijk 1000 manieren om je kennis te delen. Wat werkt dan het beste voor mij? Waar word ik gelukkig van?

Onlangs heb ik een onlinetraining mogen volgen van Hanneke Wessel van het bedrijf Make Room for Magic. De training ging over het vinden en houden van je focus en het gebruik van het programma Trello. Via deze training kreeg ik zo gemakkelijk mijn inzicht. Door in ieder geval tijd te nemen om even weer ‘achterover’ te hangen in plaats van maar door te gaan in mijn ratrace. Hanneke deed dit op een hele ontspannen en leuke manier waardoor ik wel zelf ‘aan de bak moest’ maar wel op mijn eigen wijze. Lekker praktisch en ook te doen in 1 dag. That’s my style!

 

Stap in je eigen licht

Mijn belangrijkste vraag… wat doe ik nu het allerliefst? Mijn kennis delen met zo veel mogelijk mensen. Waarom dan? Omdat ik anderen graag inspireer, omdat ik mijn kennis graag deel, omdat ik weet dat ik veel te delen heb vanuit verschillende rollen (en dat bewaar ik voor een volgend blog, ahum) omdat ik houd van het spannende gevoel net voordat ik ‘op’ mag. Dan komt de danseres in mij, weer tevoorschijn. Dan mag ik op het podium, in het licht. Als ik mijn nieuwe inzichten in de training dan ook nog mag structureren in een mooi programma als Trello, word ik helemaal gelukkig. Komt die discipline en structuur vanuit de danswereld me toch maar weer mooi van pas!

 

Kortom, ik heb mijn focus weer terug. Nu alleen nog even doen 😉

Leave your comment