Gezond lijf, gezonde business

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is

Om het leven te kunnen leiden dat je wilt, met alle rollen die je (op dat moment) wilt vervullen, heb je iets bijzonders nodig om je goed te voelen. Ik heb de producten van Eqology ontdekt en wil je deze ervaring niet onthouden en dus met je delen!

Fysiek sterk zijn én blijven, no matter what!

Gezond eten, sporten en 'de wereld af en toe laten wachten' zijn mooie stappen maar, is meestal niet altijd voldoende om je echt goed te voelen, laat staan op hakken te lopen of te dansen op spitzen! Een gezond lichaam is van belang om in balans te raken en/of kunnen blijven. Wat is er voor nodig om ook fysiek sterk te worden/blijven?

De producten van Eqology hebben mij enorm geholpen in de periode die achter mij ligt. Mijn fysieke gezondheid was extra belangrijk voor mij in deze periode en om die reden wilde ik ook graag extra ondersteuning in de vorm van visolie. Wat dit voor je doet?

Resultaten

De Pure Arctic Oil van Eqology zorgt ervoor dat je een betere gezondheid krijgt omdat je werkt aan je Omega 3 : Omega 6 verhouding in je lichaam. Die verhouding is bij de meeste mensen behoorlijk verstoord. Dat voel je niet alleen fysiek, je ziet het ook aan de buitenkant. Door deze visolie ervaar je minder spierpijn na fysieke inspanning, ben je minder (snel) ziek, slaap je beter (door) en je bent scherper gedurende de dag. Dit is slechts een greep uit de verbeteringen die je voelt wanneer je dagelijks deze visolie neemt. Omdat deze visolie allerlei kleine onstekingen in je lichaam voorkomt, kunnen diverse ziektes zich ook niet verder ontwikkelen in je lichaam. Binnenkort komt er ook een aanvullend product dat alle essentiële mineralen en vitamines bevat. Kortom, als Held Op Hakken kan je met mij werken aan al je posities en rollen, maar het is essentieel dat ook een gezond lichaam hiervan onderdeel is.

Omdat ik zelf zo enthousiast ben, vertel ik je hier graag meer over want ik gun jou een gezond(er) lichaam!

Wat doet deze EQ Pure Artic Oil visolie dan voor je?

Je hebt dagelijks omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren nodig om gezond te blijven. Omega vetzuren werken uitsluitend optimaal als ze in de juiste verhouding in je lichaam aanwezig zijn.

De belangrijkste essentiële vetzuren zijn twee families van vetten: de omega-3 en omega-6 vetzuren. De omega-3 vetzuren zit o.a. in vette vis, lijnzaadolie, walnootolie en de omega-6 zit vooral in plantaardige vetten en margarines. Er bestaat ook een omega-9 en die zit voornamelijk in olijfolie. Omega-3 helpt omega-6. Omega-3 stuurt omega-6 als het ware in de juiste richting zodat deze belangrijke processen in het lichaam kan ondersteunen.

Essentiële vetzuren zijn zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat alle functies van het lichaam, inclusief de hersenen, spieren, bloedsomloop, ademhaling, herstel en de huid werken zoals ze zouden moeten.

Uit onderzoek blijkt dat een onevenwichtige balans tussen omega-3 en omega-6-vetzuren verantwoordelijk is voor ontstekingen in het lijf die allerlei problemen veroorzaken zoals hart & vaatziekten, kanker, hoge bloeddruk, depressie, diabetes, reuma en artritis, astma, fibromyalgie en overgewicht.

Deze twee soorten vetten moeten namelijk strijden om dezelfde enzymen die ze omzetten in nuttige stoffen voor het lichaam. Teveel omega-6-vetten kan zelfs een belangrijke oorzaak zijn van allerlei stemmingen en gedragsstoornissen, ADHD bij kinderen.

Onderzoek heeft bevestigd dat ons huidige Westerse dieet momenteel ongeveer 17 keer zoveel Omega-6 bevat als Omega-3.

Door de verhouding van omega-3 tot omega-6 vetten te verlagen naar een verhouding van 1:5 of lager zijn veel van de schadelijke effecten van een teveel aan omega-6 te keren.

Een van de meest effectieve en eenvoudige methodes om meer omega-3 vetzuren binnen te krijgen is door dagelijks vis te eten. Helaas wordt de meeste gekweekte vis tegenwoordig gevoerd met omega-6 vetzuren (plantaardige vetzuren), waardoor deze niet meer de verwachte hoeveelheid omega-3 leveren.

Eqology heeft een pure omega-3 olie ontwikkeld uit 100% Arctische wilde vis.

Het bewijs krijg je zwart op wit na 120 dagen dat je de visolie hebt genomen!

Met behulp van een eenvoudige bloedtest, die onderdeel is van het EQ Pure Arctic Oil concept, die je zelf thuis kunt doen, krijg je snel antwoord op jouw omega-3 en omega-6 vetzuren ratio. De test wordt geanalyseerd door Vitas AS laboratorium in Oslo.

Eqology garandeert dat na 120 dagen gebruik van EQ Pure Arctic Oil de ratio omega-3 / omega-6 minimaal 1:5 is.

Veilig in balans

 • EQ Pure Arctic Oil is een zuivere visolie die MSC en CoC gecertificeerd is
 • Afkomstig uit de Noordelijke IJszee en duurzaam gevangen
 • Koud geperste, hoge kwaliteit, olijfolie toegevoegd (NYIOOC GOLD prijs)
 • Goedgekeurde gezondheidsclaims
 • 100% natuurlijk, er zijn gegarandeerd geen synthetische additieven toegevoegd

Eqology ervaringen

Voor mij is Eqology de oplossing in mijn zoektocht naar een gezond leven. In de wirwar van producten en adviezen heb ik nu een mooie combinatie van producten die mijn hele lijf gezond houdt.

Door de Arctic Oil te gebruiken heb ik mijn cellen weer kunnen herstellen. Doordat Eqology dit meet met een bloedtest heb ik echt kunnen zien, dat mijn waardes bij het gebruik van deze visolie binnen 4 maanden naar gezonde waardes zijn gegaan (en dit terwijl ik al dure visoliecapsules gebruikte). Ik merk het aan mijn huid, mijn haar en tot mijn verbazing is mijn eczeem verdwenen. Eindelijk hebben de vitamines toegang tot mijn systeem.

margrieteqology
Margriet Nijholt Directeur Margriet Academie

2 replies added

 1. wilma 12 april 2018 Beantwoorden

  Gaarne zou ik antwoord krijgen op een vraag;
  Waarom niet zorgen dat je de inname van omega 6 naar beneden schroeft?
  Dan ben je er toch ook?

  Groet,
  Wilma

  • Chantal 13 april 2018 Beantwoorden

   Beste Wilma,

   Het is zeker van belang om de hoeveelheid Omega-6 in je dieet te beperken.
   Toch is dit niet voldoende, het is belangrijk om Omega-3 aan je dieet toe te voegen.
   Zoals je met de bloedtest kan meten is naast je ratio (de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6), de index (de hoeveelheid Omega-3 in je bloed) ook heel belangrijk. Dit moet hoger dan 8% zijn.
   Omega-3 (zowel de DHA als de EPA) heeft vele functies in ons lichaam,

   Voor de volledigheid voeg ik een kort filmpje toe:
   https://vimeo.com/126960355

   En een stukje informatie waarin het antwoord staat op je vraag.

   OMEGA-6/OMEGA-3 RATIO
   Door de overmaat aan omega-6 vetzuren in ons dieet en het tekort aan omega-3 vetzuren lopen de meesten van ons een onnodig groot risico op gezondheidsproblemen zonder dat ze zich daar van bewust zijn. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in het hedendaagse Westerse dieet ligt tussen de 10:1 en 20:1. Dat betekent dat we tot wel 20 keer meer omega-6 consumeren dan omega-3 terwijl de aanbevolen verhouding 5:1 of lager is en idealiter zelfs 3:1 of lager. In de afgelopen decennia hebben we een toename gezien in langdurige, chronische ontstekingen die zich uiten in gewichtsproblemen en allerlei aandoeningen. Een gezonde balans tussen omega-6 en omega-3 is een van de belangrijkste schakels voor gezondheid en het beperken of voorkomen van chronische ziekten.
   OMEGA-9
   Wij hebben gekozen voor een unieke koudgeperste omega-9 olijfolie uit Kreta, van hoge kwaliteit en rijk aan anti-oxidanten (polyfenolen). Omega-9 draagt bij aan een gezond hart- en vaatstelsel en het op peil houden van de bloedsuikerspiegel. Door de inname van de juiste hoeveelheid hoogwaardige omega-3 en omega-9 en het beperken van de inname van omega-6 beperkt u de kans op ontstekingen en hart- en vaatziekten.
   Alleen het verminderen van de omega-6 inname is daarbij niet afdoende.
   BALANS
   EQ Pure Arctic Oil is een product met een optimale samenstelling van omega-3 en omega-9 vetzuren welke bijdragen aan het verbeteren van de vetzuurbalans in het lichaam. Er is bewijs dat bij dagelijks gebruik van de juiste hoeveelheid gedurende minimaal 120 dagen een omega-6 / omega-3 ratio van 5:1 of lager haalbaar is.

   Graag informeer ik je verder!

   Hartelijke groet, Chantal

Leave your comment