Deel onze post hier!

BewegingenBewegingen

Heb jij dat ook gevoeld de afgelopen tijd? Al die bewegingen, niet op mijn website (ahum), maar wel op alle andere gebieden. Zowel werk als privé hebben veel aandacht van mij gevergd want wat was/is er veel beweging. Wat doe je dan? Mee bewegen of tegen bewegen? Hoe werkt dat voor jou?

In de afgelopen maanden heb ik weer meer ervaring opgedaan met bewegingen in organisaties. Los van het feit dat er in de meeste organisaties altijd al sprake is van beweging, mocht ik een veranderingstraject begeleiden waarin het mijn opdracht was om medewerkers (meer) in beweging te laten komen. Ook dan merk ik weer dat dit soms best lastig is voor mensen. Niet voor mij als degene die dit mag gaan oppakken maar wel voor de medewerkers. Het ene deel van je loopbaan moet je vooral volgen en na een tijdje is er weer een nieuwe beweging en word je weer geacht zelf te gaan bewegen. Hoe verwarrend kan dat zijn?

Mijn missie

Op dat soort momenten is het mijn missie om mensen te laten inzien dat het toch echt heel fijn is om zelf in beweging te komen, sterker nog, de regie te pakken/houden. De organisatie heeft jou nodig maar natuurlijk ook andersom. Het is niet zo dat we op onze lauweren kunnen rusten als we eenmaal ‘binnen’ zijn bij een organisatie en maar kunnen afwachten welke richting we met z’n allen op zullen gaan. Maakt niet uit op welk niveau je je in een organisatie bevindt, er is altijd een mogelijkheid tot zelforganisatie en reken erop dat het heel fijn is als jij jouw leidinggevende van de juiste argumenten kan voorzien als jij graag wilt dat zaken anders georganiseerd worden. Dat is niet vervelend, dat is voor een leidinggevende erg fijn! Die moet namelijk weer richting zijn/haar leidinggevende (helaas zijn de meeste organisaties niet zo plat als je zou willen 😉 en dan is het maar wat fijn als je je argumenten goed op orde hebt en er daadwerkelijk weer beweging komt, het liefst in de door jou gewenste richting natuurlijk. Daarmee kan je de invloed uitoefenen die je wilt en ja… het kan ook zijn dat de uitkomst niet zo is als jij zou willen, dan zijn de argumenten blijkbaar niet voldoende. Dat betekent niet automatisch dat je tot stilstand komt.

Tegenbewegingen

Natuurlijk gaat een veranderingstraject nooit ‘van een leien dakje’. Er zijn ook altijd medewerkers die een tegenbeweging laten zien. Vooral terugkijken naar wat er was (yes, the good old times) en er nu niet (meer) is. De vraag is, was het ‘toen’ allemaal wel zo goed? Of heb je dat inmiddels voor jezelf wat meer geromantiseerd? Hier lang bij stil staan heeft ook niet veel zin. Je organisatie heeft een bepaalde weg ingeslagen en je kan meer beter zorgen dat je er met elkaar een mooie beweging van maakt zodat je uiteindelijk samen kan dansen op de muziek van je organisatie. Meebewegen dus, dat geeft meer energie! Kijk maar eens als je eigenlijk moet gaan sporten maar het niet ziet zitten want te moe, te druk, etc, etc. Als je eenmaal in beweging bent gekomen voel je je vaak ‘on top of the world’!

Ik kijk in ieder geval weer heel tevreden terug op een mooi traject met veel helden al dan niet op hakken en heb weer volop inspiratie voor mijn sessies op de diverse podia en blogs. Nu alleen nog werken aan mijn bewegingen die te maken hebben met het houden van mijn eigen balans 😉

3 replies added

  1. Jeanine 8 mei 2017

    Inspirerend blog weer lieve dochter, you did it again! Zoals altijd weer een hele trotse mama❤️

  2. Wat een geweldig inspirerend verhaal en mooie vergelijkingen gebruikt vanuit de danskunst.Ik zal Jan het ook laten lezen en je kunt met trots op de gong slaan zoals je dat deed bij aanvang van de voorstelling
    Veel liefs en het allerbeste

  3. admin 30 juli 2017

    Dank je wel Ans, wat fijn te lezen!

Leave your comment